Exportul românesc susținut de noua industrie: cercetarea științifică avansată de la cel mai puternic laser din lume (Măgurele, România).

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Exportul românesc susținut de noua industrie: cercetarea științifică avansată de la cel mai puternic laser din lume (Măgurele, România).

Mon, 11/05/2018 - 13:38
Posted in:
0 comments

Marți, 6 noiembrie a.c., intre orele 09:00 – 12:00Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics - ELI-NP impreuna cu Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Magurele High Tech Cluster organizeaza  reuniunea Exportul românesc susținut de noua industrie: cercetarea științifică avansată de la cel mai puternic laser din lume (Măgurele, România).  

Evenimentul se va desfasura in cadrul celei de a X-a ediții a Zilei Industriei, organizate la ELI-NP. Cu aceasta ocazie ne propunem să reunim reprezentanți ai mediului de afaceri preocupați să își sporească competitivitatea la export și cercetatori în domeniul fizicii, ingineriei nucleare și a laserilor. Evenimentul reprezinta un bun prilej de a cunoste asteptarile mediului de afaceri de la cercetarea avansata, realizata la ELI-NP si care sunt posibilele solutii oferite de cercetatori.

Discuțiile vor fi structurate  pe domenii ale industriei: industria construcțiilor de mașini (auto, vagoane, tramvaie, echipamente miniere, pentru rafinării și fabrici de ciment, piese pentru aviație etc), chimie,  industrie ușoară, agricultură și industria alimentară (îndeosebi BIO), industria lemnului, IT&C, industria petrolului și gazelor, industria navală, industria electrică, electrotehnică și electronică, pentru ca, în final, să putem să constituim grupuri de lucru specializate care să urmărească aspecte concrete.

Cu aceasta ocazie se va organiza o vizita in cadrul facilitatii unde se construieste cel mai puternic laser din lume.

Transmisiunea live a evenimentului poate fi urmarita la link-ul: INNOGATE MHTC

Persoana de contact:

Dragos Seuleanu, director executiv al MHTC (mobil: 0744 312-651; dragos.seuleanuaaateli-np.ro).

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP