• Sistemul European de Transmitere a Datelor

Tehnologia Europeană Permite Transferul Rapid și Sigur de Date din Spațiu către Pământ

Time to read
1 minute
Read so far

Tehnologia Europeană Permite Transferul Rapid și Sigur de Date din Spațiu către Pământ

Thu, 07/11/2019 - 17:10
Posted in:
0 comments

Serviciul European de Acțiune Externă și Comisia Europeană au găzduit, în 10 iulie, o demonstrație live a sistemului european de transmitere a datelor (EDRS), cunoscut și sub denumirea de "autostrada de date spațiale".

Sistemul se bazează pe o tehnologie laser de ultimă generație, folosită în prermieră într-un astfel de context. Acesta permite transferul unui volum mare de date, în special imagini, de la sateliți din spațiu către Pământ, în timp real și cvasi-real.

Sistemul a rezultat în urma unui parteneriat public-privat dintre Agenția Spațială Europeană (ESA) și Airbus și beneficiază de finanțări din fonduri europene în valoare de 90 de milioane de euro, prin Programul de observare a Pământului Copernic și prin ESA în perioada 2015-2020.

Datorită sistemului, imaginile Copernicus vor fi puse la dispoziție de până la 7 ori mai repede decât în ​​prezent. Sistemul Copernicus, un important furnizor de date de observare a Pământului din întreaga lume, oferă monitorizare de mediu de înaltă calitate, contribuie la salvarea vieților și gestionarea situațiilor de urgență și sprijină securitatea frontierelor și a securității maritime.

https://www.youtube.com/watch?v=ES4uszjfObU

Sistemul Satelitar Copernicus al UE servește drept primul client pe termen lung al Autostrăzii pentru Date Spațiale.

Noile servicii vor ajuta Copernicus să-și mărească puterea pentru descărcarea datelor și actualitatea și să-și îmbunătățească foarte mult valoarea pentru o serie de aplicații critice în timp. Demo-ul live a avut loc simultan la sediul SEAE din Bruxelles, la Agenția Europeană pentru Siguranța Maritimă din Lisabona și la Delegația UE la Tokyo.

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP