• România - Orizont 2040

Modelul economic românesc în U.E.

Time to read
1 minute
Read so far

Modelul economic românesc în U.E.

Tue, 06/04/2019 - 21:50
Posted in:
0 comments

Asociatia Generala a Economistilor din Romania (AGER), Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (AFER), Academia de Studii Economice (ASE) – Bucuresti, Institutul Național de Cercetări Economice ”Costin C. Kirițescu” (INCE), Romania Durabila, Societatea Academica de Management din Romania (SAMRO),  Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), au placerea sa va invite la cea de a opta dezbatere  in cadrul demersului : „MODELUL ECONOMIC ROMANESC IN U.E. ROMANIA – ORIZONT 2040”.

 

Asa dupa cum cunoasteti, toate dezbaterile se  desfasoara sub egida ACADEMIEI ROMANE – Sectia de Stiinte Economice, Juridice si Sociologie, Presedinte Academician Mugur Isarescu si sunt gazduite de BNR.

AGENDA

Dezbaterea din data de 11.06.2019 va fi pe tema: „Industrii ale prezentului si viitorului in Romania, bazate pe tehnologii la orizontul anilor 2040 ” si va avea loc in data de 11.06.2019, intre orele 10.00 – 13.00, BNR – Sala Mitita Constantinescu , (Intrarea din  Strada Doamnei nr.8) si va fi urmata de un cocktail.

La dezbaterea din 11.06.2019 au fost trimese invitatii pentru un numar restrans de participanti ( cca. 50 persoane), in principal din domeniul activitatilor industriale,antreprenoriat, de cercetare si inovare.

Concluziile tuturor dezbaterilor vor fi prezentate intr-un FORUM NATIONAL, care va avea loc in  luna ianuarie 2020, in AULA ACADEMIEI ROMANE, la care vor fi invitati: Presedintele Romaniei, Presedintele Senatului, Presedintele Camerei Deputatilor, Prim - Ministrul Guvernului Romaniei, precum si reprezentanti ai conducerii Comisiei Uniunii Europene.

Acest demers este generat de mediul academic,universitar, de cercetare si reflexie , de mediul de  afaceri si de reprezentanti ai tinerilor antreprenori si  intreprinzatori, ai studentilor  si elevilor- generatia care vine – si isi propune sa schiteze cum va evolua  Romania in intervalul 2018-2040 din punct de vedere economic, social si al educatiei.

            Demersul isi propune sa sugereze  fortelor politice care vor guverna Romania cum trebuie  schimbat din temelii managementul de  administrare economico-sociala si educationala a tarii, atat la nivel central cat si teritorial.

            MODELUL ECONOMIC ROMANESC IN UE.ROMANIA – ORIZONT  2040, urmareste sa defineasca, pentru prezent si viitor, coordonatele  evolutiei economiei romanesti,  ca o economie bazata pe cunoastere, in concordanta cu interesul national si cu noile redefiniri in evolutia U.E.  si a economiei mondiale.

 

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP