• Science meets Regions

Science meets Regions

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Science meets Regions

Thu, 05/16/2019 - 18:10
Posted in:
0 comments

 

Pe 12 Iunie 2019, la Biblioteca Națională a României, incepand cu ora 11.00 Consiliul Județean Ilfov, în colaborare cu Joint Research Center (Centrul de Cercetare al Comisiei Europene)organizeaza Conferinta Science meets Regions.

Oameni de știință din Europa, experți  și reprezentanți ai autorităților locale se reunesc la București pentru a discuta despre modul în care deciziile politice pot fi fundamentate pe cercetarea științifică.

Marian Petrache, Președintele Consiliului Județean Ilfov: Obiectivele evenimentului sunt de a aduce oamenii de știință și factorii de decizie la aceeași masă, de a încuraja colaborarea, de a discuta politici relevante pe plan local, folosindu-ne de rezultatele cercetărilor științifice. În plus, vrem să prezentăm contribuția esențială pe care știința o are în evoluția societății.

În județul Ilfov, la Măgurele, este amplasat cel mai puternic laser din lume, ELI NP, la Măgurele. Orașul Măgurele găzduieste și cea mai importantă platformă de cercetare din România. Nu mai puțin de nouă institute au sediul acolo. Consiliul Județean Ilfov are în plan și crearea unui parc științific la Măgurele pentru care exista deja un plan de fezabilitate.

În cadrul conferinței Science meets Regions va fi prezentat un studiu științific privind potențialul de dezvoltare al orașului Măgurele. Obiectivul este transformarea localității într-un smart city, având la bază politici publice fundamentate pe rezultatele cercetării științifice.

 

Mai multe detalii aici (https://www.magurelesciencepark.ro/inregistrare/).

 

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP