March 2019

International Sustainable Mobility Forum, at Museu Ferroviário / Rail Museum, Entroncamento, Portugal, May 17th 2019

The International Sustainable Mobility Forum, focused on Hydrogen-based Emission-less solutions, will take place - as part on EU Green Week 2019 - on May 17th at Museu Ferroviário / Rail Museum, Entroncamento, Portugal

 

Astăzi se anunță câștigătorii concursului de spoofing din cadrul proiectului SpeechXRays

10 studenți de la Facultatea de Fizică din Măgurele participă astăzi, de la ora 9.00, la un concurs de spoofing – păcăleală prin imitatie, mai pe româneste, de ”spargere” a aplicației de recunoaștere facială și vocală pe care o dezvoltă acum cercetătorii de la IFIN HH.

Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizică pe anul 2017, în vizită în România

Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizică pe anul 2017 (https://www.nobelprize.org/prizes/physics/2017/summary/  s-a aflat, timp de două zile, într-o vizită în România. Cu această ocazie, Kip Thorne a susținut o serie de conferințe științifice și a avut o serie de apariții publice.

Fizicianul Călin Ur, director tehnic al ELI-NP, invitat astăzi la Radio România Actualități!

Călin Ur, dr.fizică, director tehnic al ELI-NP este invitat astăzi de la ora 11:30, la Radio România Actualități, la emisiunea Prietenii de la 10 pentru un interviu-eveniment despre proiect și viața de cercetător la cel mai mare proiect dezvoltat în România în ultimii 30 de ani! 

.

sursa foto    www.google.com

Premieră mondială: laserul de la Magurele a atins cea mai mare putere din lume, 10,88 PetaWatts!

În dimineața zilei de 13 martie a..c, Camera de control laser a ELI-NP de la Măgurele a găzduit evenimentul în cadrul căruia s-au anunțat oficial rezultatele testelor prin care laserul a atins puterea de 10,88 PetaWatts.

Este cea mai mare putere din lume a unui laser atinsă vreodată în lume iar România este singura țară din lume în care s-a aflat vreodată și se află un laser de o asemenea putere!

ELI-NP, state-of-the-art and career starting point. Interview with Dr. Dimiter Balabanski, Head of Research Area 4, ELI-NP

RA4 - Research Area 4 is the Nuclear Physics and Applications with high-brilliance gamma-beams area at ELI-NP.

In an interview with Corina Negrea for the Innogate21 site, Dr. Balabanski, Head of RA4 - ELI-NP described the facility and the research that will be conducted here as well as the current stage of the facility. 

 

.

 

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP